Olika modeller av barnpooler


Det finns ett stort sortiment av olika modeller och typer av barnpooler idag. Till att börja med bör man vara väl förtrogen med de olika material som används i tillverkningen av pooler, och i den utsträckning man kan ska man undvika att köpa sådana produkter där det huvudsakliga materialet är PVC-plast då detta kan vara mycket skadligt för så väl barnen som miljön. Titta istället gärna på den stora uppsjö av pooler i hårdplast som finns på marknaden idag.

Olika modeller
Barnpooler kommer i olika storlekar, för så väl de större barnen som till de allra minsta. Vissa av poolerna är flera meter i omkrets och dessutom djupa, så att dina småttingar kan lära sig att ta sina första simtag. Andra är mindre och mycket grunda, vilket passar perfekt för de barn i de lägre åldrarna. Oavsett hur gamla barnen är måste man alltid hålla dem under ständig uppsikt, då risk för drunkning alltid finns.
Bland de olika modeller som finns är några exempel familjepooler (större varianter där hela familjen får plats, av den djupare sorten), lek- och aktivitetspooler med till exempel rutschkanor och hinderbanor, rampooler som är mycket stabilt uppbyggda och ibland med galvaniserade kanter, vatten- och fontänpooler samt sådana grunda pooler som även kan fyllas med sand och användas som minisandlådor.
Utöver detta kan man välja till en rad funktioner. Vissa av poolerna har sköna ryggstöd att luta sig mot, eller behållare till drycker. Kan du föreställa dig något mer avslappnande än att ligga i en härlig pool en varm sommardag, med en kall drink stående bredvid dig?

Andra har inbyggda solskydd så att även de minsta barnen får en chans att leka och plaska, i skydd av den sköna skuggan.

Välj bland kvadratiska, rektangulära, runda och ovala pooler eller någon av de hundratals andra formerna som finns. Är ditt barn en Hello Kitty- eller Nalle Puh-älskare? Inga problem! Mönster och färger av alla de slag finns att botanisera bland.

Glöm inte att köpa ett poolöverdrag om du väljer att köpa en pool i någon av de större modellerna där man inte tömmer och fyller på vatten varje dag. Det ansamlas gärna mycket skräp, blad och så vidare annars, och städning är nog det sista du har lust med en varm sommardag.
Lycka till i ditt inköp av barnpool!

magcast